fbpx

Opleiding rijinstructeur voor vrouwen

In het verleden bestond de rijschool wereld hoofdzakelijk uit mannen. De laatste jaren zien we een sterke groei van het aantal vrouwelijke rijinstructeurs in de branche.
Dat is een positieve ontwikkeling.

Het IBKI heeft recent een onderzoek naar de toename van vrouwen in de rijschoolbranche verricht. De uitslag liet zien dat het aandeel vrouwelijke rijinstructeurs de afgelopen jaren inderdaad is toegenomen. Van 20% in 2009 naar 30% in 2016. Voor de stijging heeft IBKI geen verklaring. Toch zijn er verschillende aspecten die het werk van een rijinstructeur voor vrouwen aantrekkelijk maken.

Een afwisselende en aantrekkelijke baan.

Het beroep van rijinstructrice is vrij afwisselend. Alhoewel je vrij veel jongeren in je lesauto krijgt zijn ze allemaal als persoon en leerling weer anders. Dat vergt inlevingsvermogen om zo tot een goede aanpak van je les te komen. Iedere leerling zit daarnaast op een ander lesniveau. Van beginner tot aan gevorderd. Ook de individuele benadering maakt werken als rijinstructeur gewoon leuk. Deze aspecten zorgen ervoor dat het lesgeven nooit verveeld.

Planning en werktijden

Na het behalen van je bevoegdheidspas kun je aan de slag bij een rijschool in loondienst of franchisebasis. Je zou ook kunnen kiezen om als zelfstandig ondernemer je eigen rijschool te beginnen. Werk je op franchisebasis of als zelfstandig ondernemer dan kun je de werktijden flexibel plannen en aanpassen aan je privé situatie. Ook de hoeveelheid uren bepaal je zelf. Dit maakt het vaak interessant en ideaal voor vrouwen die dit in deeltijdfunctie willen gaan doen.

Zeker van een baan.

De vraag naar rijinstructrices is erg groot. Er zijn veel vacatures op dit moment. Je bent dus zeker van een baan na het afronden van je opleiding als rijinstructrice.

Heb je interesse?

Lijkt het jouw ook leuk om anderen iets te leren en mee te juichen als ze dat zo belangrijke rijbewijs hebben gehaald?
Neem dan nu contact met ons op. We maken dan een afspraak voor een intakegesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn om jou op te gaan leiden voor deze fantastische baan.

Copyright Excellent Opleidingen © Design CroonWebdesign. All rights reserved.